Google blijft niet stilzitten als het gaat om het verbeteren van de advertentie-ervaring voor adverteerders en het vergroten van de effectiviteit van AdWords-campagnes. Een van de recente ontwikkelingen die adverteerders zullen interesseren, is de uitbreiding van conversiemetingen in AdWords. In dit artikel duiken we dieper in op deze verandering, wat het betekent voor adverteerders en hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken.

De Nieuwe Maatregelen van Google in AdWords

Google heeft aangekondigd dat het de conversiemetingen in AdWords uitbreidt om adverteerders meer inzicht te geven in hoe hun advertenties presteren. Deze uitbreiding omvat een aantal nieuwe functies en statistieken die adverteerders zullen helpen hun campagnes beter te begrijpen en te optimaliseren.

Wat Houdt de Uitbreiding In?

 1. Meer Gedetailleerde Conversiegegevens: Adverteerders kunnen nu meer gedetailleerde informatie ontvangen over hoe verschillende delen van hun campagnes bijdragen aan conversies. Dit omvat specifieke zoekwoorden, advertentiegroepen en zelfs individuele advertenties.
 2. Attributiemodellen: Google heeft nieuwe attributiemodellen geïntroduceerd die adverteerders helpen beter te begrijpen hoe verschillende interacties bijdragen aan conversies. Dit gaat verder dan het traditionele ‘laatste klik’-model en biedt een meer holistische kijk op het klanttraject.
 3. Cross-Device Conversies: In een wereld waarin consumenten naadloos schakelen tussen apparaten, is het cruciaal om inzicht te hebben in cross-device conversies. De uitbreiding van conversiemetingen in AdWords omvat nu ook informatie over hoe conversies zich over verschillende apparaten verspreiden.
 4. Conversies meten in de App: Voor adverteerders die mobiele apps promoten, is er goed nieuws. De nieuwe maatregelen omvatten ook de mogelijkheid om conversies in de app te meten, waardoor adverteerders een vollediger beeld krijgen van hun mobiele prestaties.

Wat Betekent Dit Voor Adverteerders?

 1. Meer Inzicht in Effectiviteit: Met gedetailleerdere conversiegegevens kunnen adverteerders beter begrijpen welke aspecten van hun campagnes het meest bijdragen aan het behalen van doelen. Dit stelt hen in staat om hun strategie te verfijnen en te focussen op wat echt werkt.
 2. Optimalisatiemogelijkheden: Door gebruik te maken van de nieuwe attributiemodellen kunnen adverteerders hun campagnes optimaliseren op basis van een meer uitgebreide kijk op het klanttraject. Dit helpt hen beter te begrijpen welke interacties cruciaal zijn in de besluitvorming van de consument.
 3. Beter Begrip van Cross-Device Gedrag: Aangezien consumenten vaak meerdere apparaten gebruiken voordat ze een conversie voltooien, is het essentieel om cross-device gedrag te begrijpen. De uitbreiding van conversiemetingen geeft adverteerders de nodige inzichten om hierop te anticiperen.
 4. Optimalisatie van App-campagnes: Voor adverteerders met een focus op mobiele apps biedt de mogelijkheid om conversies in de app te meten nieuwe kansen voor optimalisatie. Het stelt hen in staat om de prestaties van hun app-promoties nauwkeuriger te volgen en te verbeteren.

Hoe Adverteerders Profiteren van Deze Uitbreiding

 1. Analyseer Gedetailleerde Gegevens: Neem de tijd om de gedetailleerde conversiegegevens te analyseren die nu beschikbaar zijn. Identificeer welke zoekwoorden, advertentiegroepen en advertenties de meeste waarde genereren.
 2. Experimenteer met Attributiemodellen: Probeer verschillende attributiemodellen om een beter begrip te krijgen van hoe verschillende interacties bijdragen aan conversies. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten die de optimalisatiestrategieën beïnvloeden.
 3. Pas Strategie Aan op Cross-Device Gedrag: Als cross-device gedrag een belangrijke rol speelt in jouw doelgroep, overweeg dan om je strategie hierop aan te passen. Zorg ervoor dat de gebruikerservaring consistent is over verschillende apparaten.
 4. Optimaliseer App-campagnes: Als je mobiele apps promoot, maak dan gebruik van de mogelijkheid om conversies in de app te meten. Dit stelt je in staat om specifieke aspecten van je app-campagnes te optimaliseren voor betere resultaten.

Conclusie

De uitbreiding van conversiemetingen in AdWords door Google opent nieuwe deuren voor adverteerders om hun campagnes te begrijpen en te optimaliseren. Met meer gedetailleerde gegevens, geavanceerde attributiemodellen en inzicht in cross-device conversies, hebben adverteerders krachtige tools tot hun beschikking. Door deze nieuwe functies effectief te gebruiken, kunnen adverteerders hun AdWords-campagnes naar nieuwe hoogten tillen en hun ROI maximaliseren.